«Ενσυναίσθηση – Σχολικός εκφοβισμός»

Οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Παίζουμε και μαθαίνουμε παρέα, πάντα με βλέμμα θετικό!»  του  Εργαστηρίου Δεξιοτήτων της θεματικής ενότητας ΕΥ ΖΗΝ που στοχεύει στην  ψυχική και συναισθηματική υγεία και πρόληψη, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 12-11-2021 το Ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης και επικοινωνίας «Νους».

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ενσυναίσθηση – Σχολικός εκφοβισμός» με τη χρήση υπολογιστών, tablets, διαδραστικού πίνακα, το σύστημα Οsmo με I pad,  επαυξημένης πραγματικότητας, 3d γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και άλλες νέες τεχνολογίες  δημιούργησαν ένα ψηφιακό    project  το οποίο μπορείτε να δείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

23ο Δ. Σχ. Ευόσμου Ε` τάξη -Ενσυναίσθηση- Σχολικός Εκφοβισμός

Σκοπός ήταν η ενίσχυση της ενσυναίσθησής τους ώστε να ευαισθητοποιηθούν στην επίδραση των πράξεων και των συμπεριφορών τους στην ζωή των άλλων. Τα παιδιά έφτιαξαν μια μικρή ταινία που διαδραματίζεται σε μια τάξη όπου μια ομάδα μαθητών φέρεται άσχημα σε έναν μαθητή αλλά ευτυχώς έρχονται οι…. δεινόσαυροι! Τα παιδιά έπλασαν μόνα τους την ιστορία με την βοήθεια βιβλίων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της  Επαυξημένης Πραγματικότητας καθώς τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται…

 

Δημοσιεύθηκε στην video, παρουσιάσεις, Διδακτικές Επισκέψεις, Δράσεις, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Ζω καλύτερα- Ευ ζην. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση