Υλοποίηση Δράσης Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση των Απορριμμάτων από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Το ενδιαφέρον  των δημοτών συγκέντρωσε το Περίπτερο  Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης  για τη Μείωση των Απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε από τους  μαθητές/τριες της Δ΄τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στην κεντρική πλατεία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, το πρωί της Πέμπτης  25 Νοεμβρίου.

 

   

   

  

 

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Απορριμμάτων (EWWR), της  μεγαλύτερης εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη των αποβλήτων στην Ευρώπη.

Οι διερχόμενοι πολίτες ενημερώθηκαν από τους μαθητές/τριες σχετικά με τους τρόπους μείωσης των απορριμμάτων, παρακολούθησαν  βίντεο με οδηγίες για σωστή ανακύκλωση, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο που αφορά στις καθημερινές τους συνήθειες διαχείρισης των απορριμμάτων και έλαβαν συμβολικά  δώρα φτιαγμένα από τους μαθητές/τριες με ανακυκλώσιμα  και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά. 

Συμβολικά δώρα χάρισαν οι μαθητές/τριες και στον δήμαρχο κ.Μανδαλιανό και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ.Δεμερτζή, οι οποίοι με τη σειρά τους δώρισαν στα παιδιά υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Η προσπάθεια για τη μείωση των απορριμμάτων  συνεχίζεται. Κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ας βοηθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον.

Γιατί κάθε προσπάθεια μετράει! 

Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές Επισκέψεις, Δράσεις, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Φροντίζω το Περιβάλλον. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση