Αρχαία ελληνικά παιχνίδια

 

Έχετε παίξει χάλκη μύϊα ή ζατρίκιον;Θυμάστε που μικροί/ές παίζατε ακινητίδα; Όταν ήσαστε μικρά, θυμάστε την πλαγγόνα και την πλαταγή σας που κρατούσατε στο χέρι;Τι ωραία που ήταν στην βραχίονος αιώρα; Πόσο διασκεδάζατε με απλά… αθύρματα όπως ο στρόβιλος και η κρικηλασία;Ήσαστε καλοί/ές στον ασκωλιασμό;

Με αυτά τα παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά  από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα! Κι αν δεν σας λένε και πολλά τα αρχαία ονόματά τους, σίγουρα αναγνωρίζετε την τυφλόμυγα, το σκάκι, τα αγαλματάκια, την κούκλα και την κουδουνίστρα,την τραμπάλα, τη σβούρα και το κουτσό!

Αυτά και πολλά άλλα απλά αλλά διασκεδαστικά παιχνίδια είχαν την ευκαιρία οι μαθητές/τριες της Δ` και της Ε` τάξης να παίξουν στη διάρκεια του προγράμματος «Αρχαία Ελληνικά Παιχνίδια» στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ευόσμου με την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία των τριών Γυμναστριών του χώρου, τις οποίες και ευχαριστούμε ιδιαίτερα .

Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές Επισκέψεις, Εκπαιδευτικά Προγράμματα και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση