Τα βιβλία (μας) ταξιδεύουν-Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

Σε μια προσπάθεια να αναπτύξουμε το αίσθημα της φιλαναγνωσίας και παράλληλα με τη Δανειστική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο σχολείο μας συγκεκριμένες μέρες και ώρες, θέλουμε να καθιερώσουμε τον θεσμό της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης!

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας βιβλία στο πάνω ράφι που έχουν πάρα πολύ καιρό να ανοιχτούν, βιβλία που  εμείς και τα μικρότερα αδέρφια μας τα διαβάσαμε και μας άρεσαν πολύ, τώρα όμως μεγαλώσαμε αρκετά και μπορούμε να τα αποχωριστούμε, βιβλία που μας χάρισαν αλλά δεν ήταν και πολύ του δικού μας γούστου, αλλά ίσως θα αρέσουν σε κάποιον άλλον….

Όλα αυτά τα βιβλία, όταν παραμένουν κλειστά και δεν διαβάζονται πια, δεν έχουν την ευκαιρία να μας δείξουν το περιεχόμενό τους και χάνουν την αξία τους!

Είχαμε λοιπόν την ιδέα να ζητήσουμε από τα παιδιά και των δύο συστεγαζόμενων σχολείων (23ο-13ο) όποιος θέλει και μπορεί να μας φέρει τέτοια βιβλία και αν θέλει να πάρει κάποιο βιβλίο που του κίνησε την περιέργεια! Αν το βιβλίο που πήρε του άρεσε πολύ , μπορεί να το κάνει δικό του χωρίς την υποχρέωση να το επιστρέψει!

Η μοναδική δέσμευση που έχουμε είναι να σεβαστούμε το βιβλίο και να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει στο ταξίδι της ζωής μας .Το σύνθημά μας είναι :

Τα βιβλία (μας) ταξιδεύουν χέρι με χέρι από αγκαλιά σε αγκαλιά!

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Λογοτεχνία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση