Τα Εργαστήρια του Άι Βασίλη!

 

Αγαπητοί γονείς,

Και φέτος θα υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα με χαρά, οργανώνοντας πολλές δράσεις για τα παιδιά,με τα παιδιά, με οδηγό το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Στήνουμε λοιπόν….

    τα Εργαστήρια του Άι Βασίλη!

Πρόκειται για ένα σχέδιο εργασίας που η διάρκειά του είναι 2 ημέρες και έχει στόχο τη γνωριμία και τη συνεργασία,  μαθητών διαφόρων τάξεων και ηλικιών μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες.

Έτσι  “διαλύονται” οι κλασικές τάξεις και τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες μικτές ηλικιακά για να  πάρουν μέρος στα εργαστήρια.  Οι ομάδες έχουν ονόματα που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα (ελαφάκια, χιονονιφάδες, ελατάκια, ρόδια,μπισκοτούληδες, ξωτικά !)

Οι τάξεις μετατρέπονται σε  εργαστήρια του Αι Βασίλη:  «Εργαστήρι των  κατασκευών», «Το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής», «Το  Εργαστήρι σοκολάτας του Άι Βασίλη»,  «Το Ταχυδρομείο των Χριστουγέννων», «Το Εργαστήρι των Χρωμάτων  και των παραμυθιών» κ.λπ.

Οι ομάδες των παιδιών θα περάσουν από όλα τα εργαστήρια και θα γίνουν οι βοηθοί του Άι Βασίλη! Θα ζυμώσουν και θα πλάσουν μπισκότα , θα ακούσουν Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, ιστορίες για τα έθιμα των Χριστουγέννων, θα κάνουν κατασκευές, θα γράψουν γράμμα στον Αι Βασίλη,  θα γνωρίσουν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων,  θα προσεγγίσουν τα Χριστούγεννα μέσα από τη διάδραση, θα συμμετέχουν στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Τα Εργαστήρια  θα κλείσουν  με τις ευχές που θα γράψουν  και στο τέλος της ημέρας όλοι μαζί θα στολίσουμε «το Δέντρο των Ευχών» ψάλοντας τα κάλαντα.

Τα Εργαστήρια του Άι Βασίλη θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή  21 & 22 Δεκεμβρίου.Τα παιδιά θα έχουν μαζί τους μια πλήρως οργανωμένη κασετίνα (με ψαλίδι, κόλλα, χρώματα, γκλίτερ, χρυσόσκονη κ.λπ.)ΟΧΙ ΒΙΒΛΙΑ! Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου σας εύχονται:

 Καλά Χριστούγεννα     Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος

με     Υγεία , Χαρά   και  Αγάπη.

Δημοσιεύθηκε στην Γιορτές, Δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση