Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και την ενότητα <<Γνωρίζω το Σώμα μου>> οι μαθητές/τριες των τάξεων Γ` και ΣΤ` επισκέφτηκαν το Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος>>

Μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ακολούθησαν  μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο – το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».Περπάτησαν  είδαν και παρατήρησαν από κοντά αλλά και ενημερώθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους.Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.λ.π, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα , ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά!

Έτσι είχαν την ευκαιρία να συσχετίσουν την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη “Περί Διατροφής & Υγείας”. Έγινε εκτενής αναφορά για τις βλαβερές συνέπειες της υπέρμετρης κατανάλωσης ζάχαρης -αλατιού στον ανθρώπινο οργανισμό και το πώς επηρεάζουν τη γνωστική απόδοση των μαθητών.

Στο διαδραστικό μέρος του προγράμματος παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία , αλλά έπαιξαν και διαδραστικά παιχνίδια , ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Στο τέλος του προγράμματος ακολούθησε παιχνίδι στο αθλητικό κέντρο.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές Επισκέψεις, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Ζω καλύτερα- Ευ ζην. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση