«Με τα ζώα έτσι κι αλλιώς» Γ` τάξη

Στα πλαίσια του προγράμματος που αφορά τον δεύτερο θεματικό κύκλο των εργαστηρίων δεξιοτήτων με τίτλο «Φροντίζω το περιβάλλον» και την υποθεματική «Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά: Ζωοφιλία, Δικαιώματα των ζώων και Αειφορία» η Γ` τάξη του σχολείου μας ασχολήθηκε με τα ζώα « έτσι κι αλλιώς»!

Τα ζώα είναι ένα θέμα που κινεί το ενδιαφέρον των παιδιών και μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να τα εμπλέξει και να τα μυήσει στη λογική των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Με βάση τις εμπειρίες τους και τις πληροφορίες που αναζητούν, τις επεξεργάζονται και τις αξιοποιούν, οι μαθητές/τριες ευαισθητοποιούνται σε θέματα που αφορούν την παραμέληση και την κακοποίηση ζώων και ενεργοποιούνται προκειμένου να προστατέψουν κάθε κρίκο της αλυσίδας του οικοσυστήματος γύρω τους.

Έτσι, Οι μαθητές έφεραν φωτογραφίες με τα κατοικίδιά τους και μίλησαν για αυτά.

Οι μαθητές-τριες δημιουργούν αφίσες ταξινομώντας τα ζώα σε ωοτόκα, θηλαστικά, πτηνά, ερπετά, αμφίβια, έντομα, ζώα σε χειμερία νάρκη.

 

 

Από το αυγό στην πεταλούδα! Κατασκευή

Οι μαθητές έπαιξαν παζλ και ανακάλυψαν το ζώο που κρύβεται.

Μιλώντας για τα ζώα υπό εξαφάνιση, παρακολουθήσαμε σχετικά videos με τα ζώα και με τις οργανώσεις που ενδιαφέρονται για τη διάσωσή τους. Στη συνέχεια απαντήσαν σε σχετικά ερωτηματολόγια. Επίσης μιλήσαμε και είδαμε videos για τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη και σε χειμέριο ύπνο και δημιούργησαν τα παιδιά με δοσμένες εικόνες τη σχετική αφίσα.

Σκοπός του προγράμματος «Με τα ζώα έτσι κι αλλιώς» είναι η βελτίωση γνώσεων, στάσεων και αξιών, κυρίως όμως δεξιοτήτων των μαθητών/τριών σε σχέση με τα ζώα.

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Φροντίζω το Περιβάλλον, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση