Επίσκεψη στο Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής -Γ` τάξη

Oι μαθητές/τριες της Γ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν μαζί με τη δασκάλα της τάξης τους, κ Τζιάμα Βασιλική το αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Μια επίσκεψη στους χώρους του αγροκτήματος που συνδυάστηκε με ένα διαφορετικό παιχνίδι θησαυρού.

Πρώτη μας στάση ο αμπελώνας, όπου πήραμε πληροφορίες για το αμπέλι, τα προϊόντα του, τη φροντίδα του, τις ποικιλίες του. Εκεί μας περίμενε ένας γρίφος που μας μετέφερε στην επόμενη στάση μας, τον οπωρώνας- ροδώνας. Παρατηρήσαμε τα δέντρα εκεί και το επόμενο στοιχείο μας οδήγησε στον ελαιώνα. Μάθαμε πληροφορίες για την ελιά, τα προϊόντα της, τη φροντίδα της και τη σημαντικότητά της στη μεσογειακή διατροφή. Κατόπιν, φτάσαμε στα θερμοκήπια, λαχανόκηποι-ανθόκηπος και εκτροφείο σαλιγκαριών: Οι μαθητές/τριες παρατήρησαν τους χώρους και είδαν και τις καλλιέργειες των μαθητών στη σχολή.

Μετά το μικρό διάλειμμα που κάναμε,  μεταφερθήκαμε στο βουστάσιο όπου δίνονται πληροφορίες για τη ζωή, τη φροντίδα και την παραγωγή των αγελάδων. Οι μαθητές ενημερώθηκαν  για την επεξεργασία του γάλακτος και τα παράγωγά του καθώς και τη διατροφική του αξία. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το γαλακτοκομείο αγελάδων και ενημερωθήκαμε σχετικά με τη διαδικασία συγκέντρωσης και αποθήκευσης του γάλακτος.

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας , οι γρίφοι μας οδήγησαν στο πτηνοτροφείο. Οι μαθητές παρατήρησαν το μικρό οικιακό  πτηνοτροφείο από κοντά. Στο τέλος, ο κρυμμένος θησαυρός ήταν ένα μικρό φυτό – ένα για κάθε μαθητή- που το πήρε ως δωράκι να το μεταφυτεύσει στο σπίτι του και να το φροντίζει.

Ήταν μια εκδρομή γεμάτη καθαρό αέρα και  η επαφή με τη φύση που ενθουσίασε τα παιδιά. Ήταν κάτι που το είχαν πολλή ανάγκη.

 

Δημοσιεύθηκε στην Διδακτικές Επισκέψεις, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Φροντίζω το Περιβάλλον. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση