Εκπαιδευτική επίσκεψη στο περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου

Οι  τάξεις Α` και η  Ε`  του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το Σέιχ Σου. Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Φροντίζω το Περιβάλλον» – «Νερο- εξερευνητές» (Α`τάξη) και «Μαθαίνω για τις Πλημμύρες»( Ε` τάξη) μιλήσαμε αντίστοιχα για τον σημαντικό ρόλο του δάσους στον κύκλο του νερού και στη   δημιουργία υπόγειων υδροφορέων, αλλά και για  τον ρόλο του στην αποφυγή των πλημμυρών.

Για να εφαρμόσουμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε στο πεδίο ,επισκεφθήκαμε το δάσος όπου είχαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε και  να το εξερευνήσουμε δια ζώσης.

Το δάσος του Σέιχ Σου δεν είναι ένα φυσικό δάσος, αλλά φυτεύτηκε από τους κατοίκους της πόλης, για να γλυτώσουν από τις πλημμύρες  κάθε φορά που έβρεχε πολύ.

Η εκδρομή μας ξεκίνησε   από το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, όπου μας υποδέχτηκαν η κυρία Νικολέτα και ο κύριος Γιώργος που είναι οι  υπεύθυνοι του προγράμματος από το ΚΠΕ Βερτίσκου – Κορδελιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν πολύ ευγενικοί, μας είπαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το δάσος και μας καθοδήγησαν ώστε  να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με άψογο τρόπο.

Γίναμε μικροί εξερευνητές. Χωριστήκαμε σε ομάδες και ψάχναμε και βρίσκαμε τα φυτά που είχαμε στις καρτέλες  μας. Όλες οι ομάδες βρήκαμε όλα τα φυτά. Περπατήσαμε μέσα στο καταπράσινο δάσος. Περάσαμε πάνω από ξύλινα και πέτρινα γεφυράκια, αλλά και κάτω από την τεράστια γέφυρα του περιφερειακού. Είδαμε χελώνες, σκουλήκια, σκαθάρια, πεταλούδες, πολλά πουλιά και ίχνη από αγριογούρουνα!

Κολατσίσαμε στη φύση, είπαμε ιστορίες με λέξεις του δάσους, αφουγκραστήκαμε ήχους του δάσους.

Το δάσος ήταν πολύ φιλόξενο και μας χάρισε απλόχερα τα δώρα του!Χαρήκαμε πολύ αυτήν την εκδρομή.

Τώρα ξέρουμε ότι, κάθε φορά που θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τη φύση, το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου είναι ένας υπέροχος κοντινός προορισμός!

            

Δημοσιεύθηκε στην Φροντίζω το Περιβάλλον. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση