Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων το σχολείο μας με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας , αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη ,συμμετέχει στην εκπαιδευτική δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τίτλο:”Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη” που απευθύνεται σε σχολικές μονάδες των Δ/σεων ΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης ,Σερρών και Κιλκίς.

Συγκεκριμένα η δράση περιλαμβάνει :

  1. Φύτευση δέντρων σε συνεργασία με τα τοπικά Δασαρχεία και τους Δήμους από τους/τις μαθητές/τριες και στη συνέχεια υιοθεσία τους. Η φύτευση μπορεί να γίνει στην αυλή του σχολείου ή στην αυλή κάποιου/ας μαθητή/τριας ή σε ελεύθερους χώρους που θα παραχωρήσουν οι Δήμοι.
  2. Φύτευση σπόρων, δενδρυλίων ή χρήση άλλων τρόπων φύτευσης.
  3. Διαδυκτιακή Ημερίδα με θέμα :”Το Δάσος και οι επιπτώσεις από τις δραστηριότητες του ανθρώπου σε αυτό”. (Στην ημερίδα συμμετέχουν οι εκπ/κοί που θα αναλάβουν την υλοποίηση της δράσης.)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  4. Ενημερωτικό υλικό για τη χρησιμότητα του δάσους και του δέντρου, που θα δοθεί από το ΚΠΕ και τις Δ/νσεις Εκπ/σης .
  5. Τήρηση ημερολογίου και συλλογή φωτογραφικού υλικού από τις δράσεις.
  6. Παραγωγή ατομικής ή ομαδικής αφίσας στο τέλος των δράσεων και μηνύματος σχετικό με το δέντρο και το δάσος, το οποίο θα πρέπει να γραφτεί πάνω σε φυσικό υλικό, όπως πέτρα, πηλός, ξύλο.
  7. Έκθεση σε χώρους που θα παραχωρηθούν από τους Δήμους, για ευαισθητοποίηση των δημοτών τους.
  8. Οι εκπ/κοί του κάθε σχολείου του κάθε σχολείου θα επιλέξουν το μήνυμα , που τους αντιπροσωπεύει και την ανάλογη αφίσα και θα την αποστείλουν στα αντίστοιχα ΚΠΕ, ώστε να γίνει επιλογή, προκειμένου να παραχθεί μια αφίσα αι για τα δύο ΚΠΕ. ΑΦΙΣΑ Τα πράσινα τείχη του τόπου μου .jpg
  9.  Δείτε τη δράση και εδώ 

Το τραγούδι μας για την Κρανιά στην αυλή μας

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Φροντίζω το Περιβάλλον. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση