Διάθεση δωρεάν self tests για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία- Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1/2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Καλή χρονιά!

Χρόνια Πολλά με υγεία!

Σας ενημερώνουμε ότι από  την Τετάρτη 05/01/2022 άρχισε η δωρεάν διανομή self tests για μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς βάσει των πρόσφατων αποφάσεων της πολιτείας για την έναρξη των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, δικαιούνται πέντε (5) self tests που θα τους καλύψουν για την περίοδο από 10/01/2022 – 21/01/2022. Θα τα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου από τα φαρμακεία.

Οι μαθητές/τριες την πρώτη εβδομάδα (10/1 – 14/01) θα πραγματοποιήσουν τρία (3) τεστ (έλεγχος στο σχολείο τη Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή) και τη δεύτερη εβδομάδα (17/01 – 21/01) δύο (2) τεστ (έλεγχος στο σχολείο Τρίτη – Παρασκευή). Καλό είναι να γίνουν την προηγούμενη μέρα.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι/ες οι μαθητές/τριες  καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1)

Η Διεύθυνση του Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση