Διοργάνωση δράσης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Απορριμμάτων

Αφίσα πρόσκλησης ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τη Μείωση των Απορριμμάτων (EWWR) είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη των αποβλήτων στην Ευρώπη. Από τις 20 ως τις 28 Νοεμβρίου εθελοντές από όλη την Ευρώπη οργανώνουν ή συμμετέχουν σε δράσεις  για τη βιώσιμη κατανάλωση και την κυκλική οικονομία στις κοινότητές τους. Εθνικός συντονιστής των δράσεων στη χώρα μας είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Επιλέξαμε να συμμετάσχουμε ως διοργανωτές, γιατί, πέρα από την ανάγκη ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης, η υλοποίηση ανάλογων δράσεων  βοηθά τους μαθητές/τριες να αναπτύξουν στενότερους δεσμούς με την κοινότητά τους  και να αντιληφθούν τον εαυτό τους  ως ενεργό πολίτη  που συνεισφέρει στη διαμόρφωση της  ζωής στην τοπική του κοινότητα.

Συμμετέχουμε λοιπόν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης  με τη λειτουργία Περιπτέρου  Ενημέρωσης  στην κεντρική πλατεία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου,την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου από τις  9:30 ως τις 12 το μεσημέρι. Αρωγός της προσπάθειάς μας ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή του.

Η δράση οργανώνεται  και υλοποιείται από τους  μαθητές/τριες της  Δ΄τάξης, που δημιούργησαν βίντεο με οδηγίες για σωστή ανακύκλωση,  αφίσες με πληροφοριακό υλικό και προτάσεις  για μείωση απορριμμάτων σε διαφορετικές καταστάσεις (σχολείο, σπίτι, εργασία κ.ά.).

Παράλληλα, συνέταξαν ερωτηματολόγιο, που θα διανεμηθεί και θα συμπληρωθεί  από τους δημότες και αφορά στις καθημερινές τους συνήθειες  διαχείρισης των απορριμμάτων τους. Στους συμμετέχοντες στην έρευνα θα δοθούν συμβολικά  δώρα φτιαγμένα από τους μαθητές/τριες με ανακυκλώσιμα  και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

Γιατί κάθε πράξη μετράει!

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δράσεις, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Φροντίζω το Περιβάλλον. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση