Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, όταν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, διεκδικώντας την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σήμαναν την απαρχή της πολυκύμαντης πορείας που οδήγησε στη σημερινή Ελλάδα.

Ποτέ δεν αποτυχαίνουν αυτοί που πεθαίνουν για έναν μεγάλο σκοπό”, είχε αναφέρει ο φιλέλληνας Βρετανός ποιητής, Λόρδος Βύρων για τους Έλληνες ήρωες αγωνιστές της Εθνεγερσίας μας. Και είχε απόλυτο δίκιο! Διότι, όταν πολεμάς για ύψιστα άυλα αγαθά όπως είναι η ελευθερία, η ισότητα, η αδελφοσύνη, η ομοψυχία, η παράδοση, τα έθιμα, τα ιερά των προγόνων μας, τότε δεν φοβάσαι να αντικρίσεις κατάματα τον ίδιο τον θάνατο.

Κι όποιος το κάνει αυτό, γίνεται κοινωνός σε μια μεγαλειώδη πανανθρώπινη αξία, όπου η ανδρεία συναντά την μεγαλοσύνη, το θάρρος την γενναιότητα, το εθνικό φρόνημα την εθνική μας ταυτότητα και αξιοπρέπεια, το ελεύθερο κράτος την εθνική μας υπόσταση. Και εκεί, η Ιστορία θα συναντήσει τον Χρόνο για να αναλάβουν να διαιωνίσουν αυτή την αξία και να τη σφραγίσουν στην συνείδηση όλων των Ελλήνων!

Έτσι κι έγινε. Οι Εθνικοί Πατέρες μας ξεκίνησαν μια Εθνεγερσία που αντάξιά της δεν είχε υπάρξει! Πολέμησαν για την ύπαρξη του Ελληνισμού ενάντια σε όλες τις Δυνάμεις που μας ήθελαν πλήρως υποταγμένους, δίχως συνείδηση κι εθνική ταυτότητα. Δίχως μόρφωση, δίχως πνευματική υπόσταση, δίχως ελευθερία.

Πολέμησαν με απαράμιλλο θάρρος, ανάστημα και φρόνημα και νίκησαν. Κι αυτό το σημείωσαν ο Χρόνος και η Ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα!

Τιμή και δόξα στους Ήρωες του 1821, ζήτω η Ελλάδα, ζητώ οι Ελληνίδες κι Έλληνες!

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Γιορτές, Ο τόπος μας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση