Τα εργαστήρια του Αϊ Βασίλη

Για τρίτη συνεχή χρονιά έχουμε τη χαρά και φέτος να γίνουμε όλοι βοηθοί του Άι Βασίλη στα ¨Εργαστήριά ” του, που τέτοια εποχή γεμίζουν από φωνές , γέλια, τραγούδια, ζάχαρη,βούτυρο, αλεύρι και πολλή χαρά αλλά και προσμονή για τα δώρα του!

Τα «Εργαστήρια του Άι Βασίλη» είναι μια δράση, ένα σχέδιο εργασίας, που επιχειρεί να δημιουργήσει και να εντάξει τους μαθητές στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

 Η διάρκεια του είναι δύο ημέρες. Την πρώτη ημέρα για πρώτη φορά ανακατανέμονται οι κλασσικές τάξεις σε μεικτές ηλικιακά ομάδες. Στόχος μας η γνωριμία, η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια των μαθητών διαφόρων τάξεων και ηλικιών.

 Η προετοιμασία των ομάδων γίνεται από τους εκπαιδευτικούς και οι μαθητές φορούν το σήμα της ομάδας που ανήκουν. Οι ομάδες έχουν ονόματα που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα (ελαφάκια, δεντράκια, χιονάνθρωποι, , κ.λ.π.) Οι  τάξεις έχουν μετατραπεί σε «εργαστήρια του Άι Βασίλη».  όπως:  «Χριστούγεννα στο Λονδίνο», «Ο Φούρνος των Χριστουγέννων», «Το Φως των Χριστουγέννων»,  «Το Ταχυδρομείο», «Το Εργαστήρι της Ζωγραφούλας» κ.λπ.

 Οι ομάδες των παιδιών θα περιηγηθούν σε όλα τα εργαστήρια, θα ζυμώσουν και θα πλάσουν Χριστόψωμα, θα ακούσουν Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, ιστορίες για τα έθιμα των Χριστουγέννων, θα κάνουν κατασκευές, θα γράψουν γράμμα στον Άι Βασίλη, θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα γνωρίσουν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, όχι μόνο της χώρας μας,  θα προσεγγίσουν τα Χριστούγεννα μέσα από τη λογοτεχνία, θα παράγουν γραπτό κείμενο, θα συμμετέχουν στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Την επόμενη μέρα τα παιδιά θα γράψουν ευχές και όλοι μαζί θα στολίσουμε το δέντρο των ευχών ψάλλοντας τα κάλαντα.

Η Δ/νση και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου μας

εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές ,

με κάθε καλό, υγεία, ευτυχία και πρόοδο!

Δημοσιεύθηκε στην Γιορτές. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση