ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται συχνά σε πολλές χώρες του κόσμου και στην χώρα μας. Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και η έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γνωστό επίσης, πως κάθε περιοχή της Ελλάδας μπορεί να πληγεί από έναν ισχυρό σεισμό. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό, οι τοπικές δομές να προετοιμάζονται κατάλληλα, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά και άμεσα στις έκτακτες ανάγκες και να μπορούν να διαχειριστούν τις συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Άσκηση Σεισμού στο σχολείο μας .

Σκοπός της άσκησης είναι η επεξεργασία και ο σχεδιασμός της αντισεισμικής πολιτικής του Σχολείου-στο πλαίσιο των επίσημων κι επικαιροποιημένων κατευθύνσεων – καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών του δυναμικού για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής.

Βασικός Στόχος: η μείωση των επιπτώσεων ενός ισχυρού σεισμού σε ότι αφορά στη σχολική κοινότητα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού πρέπει σε κάθε σχολική μονάδα να υπάρχει μέριμνα ενεργειών που αφορούν σε θέματα Διαχείρισης του Σεισμικού Κινδύνου στο Σχολείο. Οι ενέργειες αυτές καθορίζονται μέσω νόμων, εγκυκλίων και εγγράφων του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Σχολικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση