Πρόγραμμα Σίτισης

 

23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

Πρόγραμμα Σίτισης «Σχολικά Γεύματα»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα». Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών/τριών  των σχολείων των Δήμων Αμπελοκήπων ? Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού ? Ευόσμου, Νεάπολης ? Συκεών, Παύλου Μελά και Χαλκηδόνας. Η εφαρμογή στα σχολεία θα γίνει σταδιακά.

Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του πιλοτικού προγράμματος αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.

Τα σχολικά γεύματα έχουν παρασκευαστεί ώστε να καταναλώνονται από τους μαθητές που φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα στο χρόνο σίτισης, (13.20-14.00).

Οι μαθητές που δεν φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, παραλαμβάνουν το γεύμα τους σε ατομική συσκευασία με τη λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος (13.15) και αποχωρούν.

Για τη χορήγηση του παραπάνω γεύματος, ζητείται η ενυπόγραφη συγκατάθεσή σας την οποία θα επιστρέψετε στο Σχολείο.

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΙΤΙΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ_signed

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση