ΕΚΤΑΚΙΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά συνεχίστηκε στο σχολείο μας η υποδοχή των μαθητών της Α΄ τάξης από τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης. Πρόκειται για έναν καταπληκτικό θεσμό, την υιοθεσία των παιδιών της Πρώτης δημοτικού, από τα παιδιά της Έκτης. Η “Yιοθεσία των μαθητών της Α΄ τάξης” πέρα από μια εκδήλωση, είναι μια πράξη ουσίας που επιδιώκει την εύκολη προσαρμογή και ένταξη τους  στη  σχολική κοινότητα καθώς και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών όλων των τάξεων.

Κάθε πρωτάκι του σχολείου, υιοθετείται στην αρχή της χρονιάς από ένα εκτάκι. Το εκτάκι αναλαμβάνει να το προστατεύει, να το καθοδηγεί και να το βοηθάει καθ? όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η επίσημη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε φέτος στο αμφιθέατρο του σχολείο στις 2 Νοεμβρίου.

Τα παιδιά  ετοίμασαν μια ξεχωριστή γιορτή με δραματοποιήσεις παραμυθιών, αυτοσχέδια σκετσάκια και πολλά τραγούδια. Στο τέλος μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν δώρα.

Η γνωριμία “νονών και βαφτιστικών” , η ανταλλαγή δώρων αγάπης αλλά κυρίως τα πρωτότυπα τραγούδια και η ευρηματικότητά τους μάς ενθουσίασαν όλους!!!

 

Δημοσιεύθηκε στην Σχολικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση