ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ `ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ

 

Τα εργαστήρια του Αι Βασίλη είναι μια δράση, ένα σχέδιο εργασίας που επιχειρεί να δημιουργήσει και να εντάξει τους μαθητές στο πνεύμα των Χριστουγέννων.  Η διάρκεια του είναι 2 ημέρες. Την πρώτη ημέρα για πρώτη φορά διαλύονται οι κλασσικές τάξεις και τα παιδιά σε ομάδες μεικτές ηλικιακά θα πάρουν μέρος στα εργαστήρια. Η προετοιμασία των ομάδων γίνεται από τους εκπαιδευτικούς και οι μαθητές φορούν το σήμα της ομάδας που θα τους δοθεί. Οι ομάδες έχουν ονόματα που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα (ελαφάκια, αγγελάκια, αλατάκια, αστεράκια, κ.λ.π.) Σκοπός μας είναι η αλληλεπίδραση, η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια μαθητών διαφόρων τάξεων και ηλικιών.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν μετατρέψει τις τάξεις τους σε εργαστήρια του Αι Βασίλη. Εργαστήρια όπως:  «Ο Αι Βασίλης στην παραμυθοχώρα», «Το εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής και η ιστορία του Χριστόψωμου», «Το εργαστήριο του Ρουντολφ»,  «Το ταχυδρομείο», «Το εργαστήρι της Ζωγραφούλας»,  Το εργαστήρι με τις Χιονονιφάδες». Οι ομάδες των παιδιών παίρνουν μέρος ενεργά σε όλα τα εργαστήρια. Ζυμώνουν και φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες πίτες με αναφορά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, ακούν Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, προσεγγίζουν τα Χριστούγεννα μέσα από τη λογοτεχνία ,ιστορίες για τα έθιμα των Χριστουγέννων,  κάνουν κατασκευές,  γράφουν γράμμα στον Άι Βασίλη.

Την επόμενη μέρα , όλα τα παιδιά γράφουν ευχές και στο τέλος της ημέρας όλοι μαζί  στολίζουμε το δέντρο των ευχών  ψάλλοντας τα κάλαντα.

 

Μέσα από το project αυτό , στόχος μας είναι, τα παιδιά να βιώσουν την παράδοσή μας ,να γνωρίσουν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων,  να συμμετέχουν στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

 

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου σας εύχονται:

Καλά Χριστούγεννα     Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος

με     Υγεία , Χαρά   και  Αγάπη.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Γιορτές, Δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση