ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Στο πλαίσιο δράσεων του σχολείου μας από το σχολικό έτος 2017-18 έχει ενταχθεί δράση αδελφοποίησης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με το Νο 28 School of the city Novorossiysk της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την  παραπάνω δράση, ο Δ/ντής του σχολείου Ταξίδης  Χρήστος  στς 24-27 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε τη Ρωσική πόλη του Novorossiysk και υπέγραψε το σύμφωνο συνεργασίας  με το αναφερόμενο Σχολείο.

Η πόλη του Novorossiysk είναι από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ρωσίας στη Μαύρη θάλασσα. Στην πόλη αυτή το 10% του πληθυσμού είναι Ελληνικής καταγωγής,  ενώ στην ευρύτερη περιοχή διαμένουν 100.000 Έλληνες. Η υποδοχή από την Ομογένεια,  τις τοπικές αρχές , και τις αρχές της εκπαίδευσης ήταν πολύ εγκάρδια και συγκινητική.  Μας ξενάγησαν στην περιοχή και είδαμε τα σχολεία και το εκπαιδευτικό σύστημα Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το επίπεδο συνεργασίας και να σχεδιάσουμε δράσεις προς όφελος των μαθητών/τριών. Ξεναγηθήκαμε σε πολιτιστικά κέντρα της περιοχής όπου είδαμε παιδιά Ελληνικής καταγωγής, αλλά και γηγενείς να μυούνται στη Ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό (σε χορούς ήθη και έθιμα του τόπου μας).  Στην πόλη υπάρχει κέντρο πολιτισμού με όνομα  «Πόντος», στο οποίο τα παιδιά μαθαίνουν παραδοσιακά μουσικά όργανα  και  χορούς. Υπάρχει τμήμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας στο οποίο διδάσκει  Έλληνας δάσκαλος.

Το 28ο School of the city Novorossiysk, είναι ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν 1800 μαθητές όλων των βαθμίδων. Η υποδομή ήταν άριστη και στο σχολείο διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα.

Οι στόχοι της συνεργασίας των δύο σχολείων είναι:

Η ανάπτυξη επαφών μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών των δύο σχολείων.

Η ανταλλαγή απόψεων σε εκπαιδευτικά θέματα .

Η εισαγωγή μιας διαπολιτισμικής προσέγγισης  στη διαδικασία μάθησης.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων το σχολείο μας θα οργανώσει σειρά δραστηριοτήτων όπως μελέτη της ιστορίας, της γεωγραφίας της λογοτεχνίας και της κουλτούρας  της χώρας εταίρου. Ανταλλαγές εργασιών με τους μαθητές/-τριες  του σχολείου του Novorossiysk, σχέδιο εργασίας με θέμα «Η συνάντηση των δύο λαών  από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα», γνωριμία μέσω skype με τους μαθητές του αδελφοποιημένου σχολείου, γνωριμία της πόλης του Novorossiysk.

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση