Επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

   Οι μαθητές της Γ `και Δ`  τάξης του Σχολείου μας ξεκίνησαν για μια επίσκεψη στη φύση. Μακριά από τους θορύβους της πόλης και μέσα σ` ένα καταπράσινο περιβάλλον, ήρθαμε σε επαφή με το αγρόκτημα και τους… “κατοίκους” του. Μάθαμε για την παραγωγή γάλακτος, αρμέξουμε και παρακολουθήσαμε τη γραμμή συσκευασίας του, αλλά και για την ετικέτα του προϊόντος. Στο τέλος παρασκευάσαμε κρέμα – βανίλια, την οποία και απολαύσαμε !

   Το καλύτερο, βέβαια, ήταν και το παιχνίδι που κάναμε κάτω από τους αιωνόβιους πλατάνους! Γεμίσαμε με δροσερές, φυσικές εμπειρίες, που τόσο απλόχερα μπορεί να μας χαρίσει η φύση, αρκεί να την προσέξουμε και να  την αφουγκραστούμε !

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένας κοινωφελής εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Η φιλοσοφία βασίζεται στην εκπαίδευση που απευθύνεται σε ολόκληρο το άτομο: στο νου, στα χέρια και στην ψυχή. Σήμερα, 100 χρόνια και πλέον μετά την ίδρυσή της, παραμένει προσηλωμένη στη μοναδική δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης, σήμα κατατεθέν της εκπαίδευσής της.

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση